imatge activitat
Activitat exposició
visites guiades gratuïtes

Dissabtes a les 18h i  diumenges a les 12h

Es recomana reserva prèvia: 
93 567 11 10 (atenció telefònica de dm a dss d’11h a 21h i dg d’11h a 17h) / coordinacioasm@magmacultura.com

imatge activitat
Activitat acollida
LOVE OF LESBIAN PRESENTA «EFÍMERA»
09.09 - 04.10.2015
Espai terrassa

Instal·lació artística l'interior de la qual serà l'únic lloc on es podrà escoltar el tema inèdit de Love of Lesbian «Efímera». La banda ha entrat a l'estudi únicament per crear aquesta cançó i, gràcies a uns dispositius de realitat virtual, cada persona viatjarà fins al mateix centre de la ment de la banda. D'aquesta manera, Love of Lesbian es torna a desmarcar de la tendència global de la difusió massiva i aposta per una experiència personalitzada.
Es tracta d'una proposta pionera en què el grup Love of Lesbian ens vol embarcar en un viatge sensorial que ens portarà directament a la seva ment. Per fer-ho, el grup català ha compost un tema inèdit i ha gravat un videoclip en 360º.

El director creatiu, Carlos Zorrilla (de la productora Ooh! Virtual), ho explica així: «Hem utilitzat un format de gravació en 360º amb catorze càmeres simultànies per crear una experiència única per a cada usuari». En aquest cas, l'argument girarà entorn dels mecanismes que utilitza la ment d'un artista que busca la inspiració, per crear mons imaginaris. La diferència és que en lloc de «veure» aquests mons, gràcies a les ulleres Samsung Gear VR (creades per Samsung i Oculus) i a aquest innovador sistema de gravació podrem «submergir-nos» i navegar directament dins de la història.

Tota l'experiència es podrà viure dins de la càpsula dissenyada per Paco Lago (Mirandoveo), el projecte del qual va ser elegit entre altres propostes directament per la banda. «L'ull és viatger i ho veu tot al seu pas, veu passar el temps en fotogrames efímers». Així defineix l'obra exposada aquest creador: efímera.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
Workshop Tecnologies i vigilància
29.09 - 01.10.2015 / 16:00 h a 21:00 h
Espai residència

TECNOLOGIES I VIGILÀNCIA és un projecte dirigit per Muntadas, coordinat per Teresa Martín Ezama i impulsat en col·laboració entre ENTER FORUM i IDENSITAT. Combina la formació, la discussió, el debat i el desenvolupament de microprojectes creatius fonamentats en la mirada crítica i la proposició alternativa cap a mecanismes de control que utilitzen tecnologies de vigilància a l'espai públic.
 
El workshop "Tecnologies i vigilància" va ser iniciat a Enter Forum 2014 i s'ha desenvolupat en diverses fases al llarg de 2014 i 2015.

29.09 / 16:00 h a 21:00 h Sessió oberta de presentació dels nou projectes generats en el marc del workshop
30.09 i 01.10 / 16:00 h a 21:00 h exposició dels projectes
 
Ricardo Iglesias, Edén
Raúl León Mendoza, Bailar con un zombi
Ana Llorens Bagur, Puntos ciegos Bcn
Adrián Onco, Neurowarketing
Carlos Ortí, Robing Food
Blanca Pujals, Tecnologías especulares. La construcción del miedo y el deseo.
Jaume Simon Contra, Juan Expósito
Romina Subirats Piñana, Contracensura
Isadora Willson Gazmuri, EL almuerzo, diálogos entre inmigrantes en torno a la mesa

imatge activitat
Activitat acollida
La rambla en flor
3 - 7.10.2015
Façana Arts Santa Mònica

La Fundació Tot Raval dinamitza a les entitats i veïns i veïnes del Raval per reproduir els balcons del barri a la façana de l'Arts Santa Mònica.

Els balcons del raval amb la seva roba estesa, les seves plantes i flors son un pont entre l'interior de les cases i dels carrers. Els diferents colors mostren la identitat dels habitants del barri. Finestres que reflecteixen el dia a dia, la transformació i el canvi.
Celebrant la festa del roser, reflectim el pas de les camisetes a la flor, flors festives. Recordant el patrimoni cultural dels nostres balcons mediterranis.
La façana del centre d’arts Santa Mónica es converteix en un balcó a on s’estén la roba, invertint el procés, la roba exposada anirà a la intimitat dels habitants del raval, donant-l'hi una segona vida i formant part de les persones.


Programa

03.10 / de 09.00 h a 14.00 h. Instal·lació d'elements decoratius.
ACTIVITAT SUSPESA 06.10 / 13.00 h. Concert aperitiu amb la Banda de Música de Cantillana. Sevilla.
04, 05, 06 i 07.10 / d'11.00 h a 13.00 h. Work in progress. Realització de boles de llavors.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
Visions Arquitectòniques
06.10.2015 / 15:30 h - 21:00 h
sala d'actes

Per una banda, L'Institut Català d'Energia de la Generalitat de Catalunya que té per finalitat l'impuls i realització d'iniciatives i de programes d'actuació per a la recerca, l'estudi i el suport de les actuacions de coneixement, desenvolupament i aplicació de les tecnologies energètiques, incloses les renovables, la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica, el foment de l'ús racional de l'energia i, en general, l'òptima gestió dels recursos energètics en els diferents sectors econòmics de Catalunya.
 
I per una altre, la publicació professional Habitat Futura que pertany al Grup Habitat Futura que pretén contribuir a difondre i crear un espai a on els diferents col·lectius contribueixen fermament a  l’assentament i a l’aplicació d’una cultura mediambiental al conjunt del sector de la construcció, basada en el compromís amb els valors del desenvolupament sostenible.
 
Les  dues entitats col·laboren en l'organització de la propera jornada "Visions Arquitectòniques" que tindrà lloc el proper 6 d'Octubre a Barcelona conjuntament amb Arts Santa Mònica i l'ICEC com a amfitrions de l'acte així com la col·laboració del COAC. "Visions Arquitectòniques" és l'espai on els millors professionals del sector de l'edificació plantegen des de la seva experiència i mitjançant casos  pràctics, el camí del sector cap a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Disseny, estratègies constructives, innovació i tecnologia, acompanyen un contingut de gran valor per a la audiència.


****

Imprescindible confirmar assistència Tel. 93 207 40 35 o eventos@habitatfutura.com

imatge activitat
Activitat pròpia
Les claus de la comunicació cultural. Vols ser notícia i gestionar amb èxit la teva imatge?
06.10. 2015 / 10:00-14:00
sala d'actes

Tradicionalment els mitjans de comunicació han estat cabdals per a la difusió i coneixement de qualsevol expressió artística. Les relacions entre els professionals de la comunicació i de l'àmbit cultural han estat molt estretes. Actualment les coses estan canviant i les redaccions – tant de diaris com de mitjans audiovisuals - s'han vist immerses en grans canvis i han nascut nous mitjans.
 
Vols saber què està passant als mitjans de comunicació? Com ha canviat la gestió de la comunicació cultural? Com pots fer del teu projecte una notícia? Com has d’actuar en cas d’una mala notícia o crisi comunicativa? Quines estratègies creatives tens a l’abast per destacar entre tantes accions i iniciatives culturals com hi ha avui dia?
 
Les activitats del SDE van adreçades exclusivament als professionals de la creació i les empreses culturals / amb inscripció / aforament 100 places.
 
*si encara no ets membre del SDE registra’t aquí per poder accedir a les nostres activitats.

imatge activitat
Activitat exposició
exposició
El personatge infinit, de Jaume Anglès
08.10.2015 - 10.01.2016
Escala


Sense formació acadèmica, totalment al marge del món instituït de la pintura i la il·lustració però amb ecos i presències per al qui s'ho mira, que abracen des dels còmics de Max i Crumb fins a la imatgeria de Ponç, Miró, Haring o el primer Tàpies, la vida de Jaume Anglès a través del traç ferm i lliure del seu dibuix fa palès que la realitat és incomprensible atacant-la de front. Només des de la imatge globalitzadora, girada, multiplicada, fragmentada i estavellada dels vestigis de la immersió local més immediata i espontània (la Barcelona preolímpica, el Kike Bar dels vuitanta, la caiguda de les torres bessones, el seu estudi ple de traces de vida i diccionaris...) transcendeix la mirada per sobre de l'stablishment acomodatici i s'omple de vida roent.

imatge activitat
Activitat acollida
JOYA Barcelona
Feria de joyería artística
08, 09 i 10.10.2015 / 11:00-14:00 i 16:00-21:00
claustre i sala d'actes


JOYA Barcelona Art Jewellery Fair és l'esdeveniment principal de joieria artística a Espanya, i reuneix un gran nombre d'artistes independents i diverses entitats relacionades amb la joieria.
 
L'esdeveniment no es limita a ser un espai d'exposició per a estudiants, artistes o galeries. JOYA, com a esdeveniment adreçat a professionals del sector, i també al públic general, també és una plataforma nacional i internacional que atrau l'atenció de molts mitjans de comunicació i fomenta la col·laboració amb galeries i altres esdeveniments del sector.
 
Aquest any el jurat ha seleccionat 47 artistes basant-se en l'originalitat i la innovació dels treballs que s'han presentat, i també en l'ús de noves tècniques i l'experimentació amb nous materials.
 
En aquesta edició tindrem artistes d'Alemanya, Àustria, Austràlia, Argentina, el Brasil, Bulgària, Canadà, Colòmbia, la Xina, Costa Rica, Espanya, França, Finlàndia, Grècia, Israel, Itàlia, Luxemburg, Polònia, Romania, Rússia, Corea del Sud, Suïssa, Turquia, Estats Units i el Regne Unit.
 
Serà una de les edicions més espectaculars a causa del nivell artístic dels participants i la presència d'una col·lecció permanent important: JOYA Barcelona Art Jewellery Fair i el Museu del Disseny, en un esforç per impulsar la joieria artística a la ciutat, tenen l'honor d'acollir l'exposició «Bijoux en Jeu», basada en la col·lecció permanent del Musée de Design et d'Arts Appliqués Contemporains (MUDAC) i la Confederació Suïssa, que serà patrocinada per Pro Helvetia i el Consell de les Arts suís.
 
 
 
Com cada any, tindrem el circuit OFF JOYA, 15 exposicions que es faran a les galeries i els espais culturals principals de la ciutat.


imatge activitat
Activitat exposició
Figures del desdoblament
INAUGURACIÓ
08.10.2015
Arts Santa Mònica


Dijous 8 d'octubre de 2015, a les 19:00 h, inauguració de l'exposició Figures del desdoblament: Titelles, màquines i fils


20.00 h Espectacle inaugural
Joan Baixas. Oh là là! La marionette
Espai "La plaça" exposició
Entrada lliure / aforament limitat per ordre d'arribada
 
Conferència-espectacle creada expressament per obrir el Festival IF i l'exposició que gira al voltant: Figures del desdoblament. El mateix dia de la inauguració, l’espectacle Oh! la la, la marionnette reflexionarà sobre la trajectòria del titellaire, la relació amb altres arts, el viatge i l'aventura o el desig del desdoblament.

imatge activitat
Activitat acollida
El meu clàssic
FRANCESC SERÉS: Conferència 'Vida i època de J.M. Coetzee'
13.10.2015 / 19:30 h
claustre


John Maxwell Coetzee va néixer a Sud-àfrica l’any 1940. Ha publicat novel·les, assajos literaris i diverses parts de la seva autobiografia, que retrata una vida que recull les preocupacions de l’home dels segles XX i XXI. La seva obra ha estat marcada pel conflicte ètnic provocat per la política segregacionista de l’apartheid. Lluny de l’anècdota, aquest fet permet establir una categoria i esdevé símbol de les relacions de poder i d’altres formes de desigualtat i de dominació arreu del món.


També en streaming a www.artssantamonica.cat

imatge activitat
Activitat exposició
Formació
quina és la millor forma jurídica en el meu cas? / Actuaré a l'estranger: quines obligacions fiscals tinc?
13.10.2015 / 11:30 h - 14:00 h
sala d'actes


L’OBJECTIU D’AQUESTA DOBLE SESSIÓ és analitzar les diferents formes d’organització empresarial que cal adoptar segons el perfil dels diferents professionals, tenint en compte els avantatges i els desavantatges que pot comportar l’adopció d’aquestes figures i la seva idoneïtat en relació amb l’expectativa de generació d’ingressos anuals d’un professional.
 
Així mateix, es tractaran les pràctiques habituals en el marc de la contractació quan es treballa a l’estranger, fent especial referència a la determinació de la naturalesa del rendiment obtingut fora d’Espanya, l’anàlisi de la seva subjecció a tributació, tant a l’estranger com a Espanya, així com el compliment dels requisits formals.
 
SESSIÓ ADREÇADA a professionals del sector cultural en general
 
 
Les activitats del SDE van adreçades exclusivament als professionals de la creació i les empreses culturals | aforament 100 persones | amb inscripció.
 
*si encara no ets membre del SDE registra’t aquí per poder accedir a les nostres activitats.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
VI Jornades filosòfiques
PER QUÈ TREBALLEM? Lluites per d'altres imaginaris laborals
14, 15 i 16.10.2015
CCCB, Arts Santa Mònica i Institut francès


Amb les VI Jornades filosòfiques, volem abordar una qüestió de la qual ningú podrà negar el caràcter fonamental; una qüestió transversal perquè ens afecta a totes i tots a diferents nivells: el treball. I volem preguntar-nos: per què treballem?
 
Ben mirat, aquesta interrogació no és una pregunta retòrica que podríem cloure amb una resposta de sentit comú: ¿qui gosaria respondre “Treballo perquè és el que toca” o “Treballo només pels diners”, i quedar-ne satisfet? Per dir-ho breument, el propòsit d’aquestes jornades seria contestar la naturalització del treball i posar clarament sobre la taula els binomis que estructuren encara bona part de la nostra concepció del treball. Aquests binomis, de fet, ja no responen a la realitat del capitalisme contemporani: treballador/aturat, productor/consumidor, assalariat/autònom, etc... Quines són llavors les categories emergents per a una bona fenomenologia del treball contemporani? Quins són els nous subjectes del treball que cal identificar per tal d’articular una política anticapitalista amb eficàcia transformadora?


Programa


1º sessió · PER QUÈ TREBALLEM?
14.10.2015 / CCCB. Montalegre, 5. Barcelona

19:00 h - 19:15 h   Presentació de les VI Jornades filosòfiques: Xavier Bassas i Felip Martí-Jufresa

19:15 h - 20:30 h   Conferència: Cristina Carrasco (economista feminista, Universitat de Barcelona) i Yann Moulier-Boutang (filòsof, economista)

20:30 h – 21:00 h   Debat amb el públic

- - - - -

2º sessió · afectes i efectes LABORALS
15.10.2015 / Arts Santa Mònica. La Rambla, 7. Barcelona

16:00 h – 17:15 h   Sindillar (Karina Fulladosa: sindicat dones de fer feines), Gerard Horta (antropòleg, poeta, sindicalista) i Daniela Aparicio (psicoanalista)

Debat i pausa musical

17:30 h – 18:30 h  Francesc Serés (antropòleg, escriptor) i J.-L Martín Ramos (historiador, sobre la peresa -P. Lafargue)

Debat i pausa musical

18:45 h – 21:00 h Col·lectiu de comissàries de l'exposició: “Ne travaillez jamais” (ADN) i Benjamin Paré (artista)

Pausa musical

Carles Guerra (assagista, comissari d’art) i Maurizio Lazzarato (filòsof)

- - - - -

3º sessió · HETEROTOPIES DEL TREBALL
16.10.2015 / Institut francès – c/ Moià, 8. Barcelona

18:00 h – 21:00 h Volem rien foutre al païs (107’, 2006), Pierre Carles, Christophe Coello, Stéphane Goxe
Taula rodona amb Christophe Coello, Maurizio Lazzarato i Ingrid Guardiola.

21:00 h Clausura de les VI Jornades Filosòfiques

imatge activitat
Activitat exposició
Residència
El solar de l'estraperlo
19 - 25.10.2015
Espai residènciahttp://www.artssantamonica.cat/WebResource.axd?d=Cyr10MG7roJSejXH7nDJt9QVPYKbA96CzO0ti0IfsUFryFi4cRKiwCSep04wuc1CJKmhbVAHSAviHn52-WApdNlbHegS2NFC4qiQP4wuCP_h5fxZw7Wm7ZGAIbZ_f79xTHPelxhkwLJk_ib3OiIJ2H55xwpXR4Fd57k8dA2&t=635276522801409616

Jomi Oligor, Xavi Bobés i Shaday Larios, El solar de l’estraperlo – El Barri Xino de Barcelona a través dels seus objectes
 
Projecte destinat a fer peces de teatre d’objectes documentals que sorgeixin del treball de camp amb les persones, les seves pertinences i la història del barri on habiten, a partir dels seus relats objectuals. El solar de l’estraperlo es va crear per indagar en les relacions de l’objecte, la memòria individual i col·lectiva, el barri i la ciutat.
A El solar de l’estraperlo es conjuguen dues paraules que representen i sintetitzen la part principal d’aquest projecte: d’una banda, el treball en llocs invisibilitzats, desapercebuts o ja destruïts, i, de l’altra, el treball amb totes les narracions que és capaç de comunicar un objecte amb què s’ha traficat, que ha estat adquirit, desgastat, reciclat o traslladat entre temps i espais fins a culminar en algun punt geogràfic, una memòria singular i un trajecte particular dins d’un barri.
Aquesta primera intervenció se centra en el barri xino de Barcelona i en les seves associacions de veïns: El Barri Xino de Barcelona a través dels seus objectes.


24.10.2015 / 21.00h
25.10.2015 / 12.00h
Conferència poètico-documental
 
Passejant per l'antic barri xino ens endinsem en els records d'un territori fantasma. Històries explicades pels veïns del barri, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Veïns del carrer de l’Arc del Teatre, es barregen amb els solars deshabitats, restes de cases buides i objetes-memòria testimoni de la seva Història i de la seva Gent. Entre trobades i transformacions, amb la col·laboració del Museu Etnogràfic de Barcelona, tornarem a visitar els racons de tot allò que roman i resisteix.

**

L’exposició Figures del Desdoblament, emmarcada en l’if Festival, és el marc perfecte per a nous creadors vinculats a l’àmbit del teatre i del treball amb objectes per desenvolupar els seus projectes.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
Festival d'Acció Poètica
Bouesia 2015
22 - 25.10.2015
claustre


Un cop més (10 anys 1) el Festival d’Acció Poètica Bouesia s'insereix en el territori de la realitat (més o menys creïble) a través d'un joc o una excusa que esperem que serveixi per mantenir-nos a la deriva enmig de les ficcions instituïdes que s'ensorren davant els nostres ulls. Volem reivindicar aquest esdevenir no en funció d'un objectiu, ni de cap altre tipus de resultat que es pugui assolir. El sentit no està en funció d'una forma de fer sinó que és el reflex d’allò que ens preocupa, i és per on volem acoblar l'estructura que donarà sentit a aquesta trobada, des d'una forma d'estar amb, de fer entre i de desfer. Un fer-nos i de desfer-nos com a part i joc en ell mateix.
 
El lema d’aquesta edició és A QUE (NO) ESTEM JUGANT?. I s’entén el joc com una manera de relacionar-se amb els altres, com un joc des de l’intercanvi de les posicions, on no hi hagi papers assignats perquè sigui el propi joc qui alteri l’estat de les coses i les transformi.
Es tracta d’un joc que es juga a ell mateix, que s’està fent mentre estem jugant, en el qual hi caben altres jocs i altres regles. L’important és el que passa durant la partida, entesa com un espai de ruptures i d’experiències. Al final poden guanyar uns i perdre uns altres, o perdre tots, o guanyar tots, però això només és el resultat, una excusa per alimentar el joc, la ficció que el sosté, que ens sosté.


Dijous, 22 d’Octubre
PSICOGEOGRAFIA D’UN FESTIVAL. 2004/2015
Claustre

 
17:00 h.- Bando bouètic amb dispotiu mòbil i amplificat pels voltants del centre
18:00 h.- A cuatre cares.
  >Javier Bassas/Carles Andreu. Sobre l’esport, Pasolini i maig del 68.
  >Marina Garcés/Miquel Àngel Marin. Poetizar la vida a poetades.
20:00 h.- Inauguració de l’exposició BOUESIA: PSICOGEOGRAFIA D’UN FESTIVAL
  Dérive significa fer una caminada sense objectiu específic. Guy Debord va voler establir una reflexió a  les formes de viure i experimentar la vida dins d'una proposta més ampla i proposà: la psicogeografia. Així, en compte de ser presoners d'una rutina diària, aquest nou trànsit ens reflexaria des de les emocions i les situacions d'una forma nova i radical.
 
  Més enllà de derives fortuïtes aquesta exposició vol agrupar (encara que siga per uns moments)  el trànsit erràtic d'una forma d'estar i pensar que des de la BOUESIA s'ha manifestat en un territori hostil, sever i ventòs. Però no sols com a proposta memorística; es vol cercar ser espai de trànsit, i al mateix temps estar amb eixe desplaçament però sense perdre-li la cara a la vida.
 

Divendres. 23 d’Octubre
VIA BOVIS REVISTA CAMINADA

Claustre
 
12:00 h.- Labreu Edicions: Poesia i pisatge / Esther Bellvís: No hi ha més poesia que l‘acció
17:00 h.- Bando bouètic amb dispotiu mòbil i amplificat pels voltant del cente
18:00 h.- Revista Caminada, VIA BOVIS per l’edifici i el seu exterior.
La Revista Caminada és una experiència iniciada a mitjan anys 80 per Ester Xargay i Carles Hac Mor. Consistia a convocar artistes i poetes, que des de la improvisació mantenien la deriva, sense duració definida, ni organització, ni direcció i oberta també a la participació espontània.
 
Participarán:
Madò Idò, Joan Vinuesa, Cinta Masip, Catalina Girona, Joan Todó, Josep Pedrals, Andreu Galan, Andreu Subirats, Francesc Gelonch, Anna Pantinat, Mireia Calafell, Javier Caballero, Miquel Jordà, Eduard Carmona.
 
20:00 h.-  Picadeta
   
20:30 h.-  Nobolaris: Xavi Lloses, Àlex Pallí i Nei Albertí. Amb un dimoni a cada orella. Perbouformance i pianofília.
 

Dissabte. 24 d’Octubre
EL BALLABOU CUANT BALLA, BALLA, BALLA,BALLA
Claustre
 
11:00 h.- Bando bouètic amb dispotiu mòbil i amplificat pels voltants del centre

De 12:00 fins 21:00.- Marató de Ball: Balleu balleu maleïts. Col·lectiu Gloria & Robert
El projecte parteix, com el títol indica, del film homònim de Sidney Pollack (1969), que gira entorn de l'acció d'una marató de ball que es desenvolupa a EUA després del crack del 29. Però aquest no és més que un punt de partida. La marató de ball que aquest projecte proposa s'inscriu en un context radicalment diferent, més enllà de la situació de crisi que podria emparentar-los. Podríem pensar que parteix de l'última seqüència de la pel·lícula, quan els personatges ja es troben a la vora de l'esgotament total i la crisi nerviosa, i apunta ja precisament a les pràctiques i als relats que vertebren les societats actuals (des de la idea del consens i la pacificació fins a la figura de l'emprenedor i la cultura de l'esforç).
Laboratori per assajar un moviment per vindre.
Doncs bé: Balleu, Balleu, Maleïts vol experimentar eixe moviment per vindre, el col·lectiu Gloria & Robert transformarà el pati de l’Arts Santa Mònica en una altra marató de ball el dissabte 24 d'octubre (entre les 12h i les 22h). Per això, realitza aquesta convocatòria oberta: com en la pel·lícula, qualsevol pot entrar a ballar.
 
Hi ha cossos ahí?

 
Diumenge. 25 d’Octubre
BOU-VERMUTH

Claustre
 
12:00 h.- BOU-VERMUT/ACCIONS i FANFARA amb l’Assosiació de dones de la Cava (Deltebre) i Carles Hac Mor, Ester Xargay, Mireia Zantop i David Ymbernon

imatge activitat
Activitat pròpia
#EUROPECALLS
EUROPA CREATIVA MEDIA - SUPORT A LA DIFUSIÓ PER TELEVISIÓ
23.10.2015 / 09:45 h - 12:30 h
sala d'actes

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), manté una relació continuada amb empreses i professionals del sector cultural i fomenta la seva participació en projectes d’àmbit europeu, a partir de l’accelerador de projectes europeus adscrit a l’Àrea de mercats de l’ICEC. Les sessions #EuropeCalls són una de les eines de l’accelerador per acostar el coneixement dels ajuts europeus a les empreses culturals catalanes. Els subprogrames Cultura i MEDIA (ajuts a l’audiovisual) son àmpliament tractats en aquestes sessions in/formatives, així com d’altres programes on el sector cultural pot tenir possibilitats de ser beneficiari de l’ajut europeu.
 
La sessió #EuropeCalls del divendres 23 d’octubre, dedicada a la nova convocatòria de suport a la Difusió per Televisió del Programa Europa Creativa MEDIA, pretén incentivar i fomentar la participació del sector audiovisual català en la convocatòria de suport a la Difusió per Televisió. La idea és informar els productors audiovisuals de les novetats d’enguany, i proporcionar-los consells i recomanacions útils i intentar resoldre possibles dubtes. Es comptarà també amb la presència de Peter Keydel, de Mago Production, com a estudi de cas. La jornada s’adreça a les empreses de producció audiovisual independents especialment interessades en aquesta convocatòria del Subprograma MEDIA, el proper termini de la qual és el 3 de desembre de 2015.

imatge activitat
Activitat exposició
implic/Accions | Cristina Lucas . All about color
21 i 23.09 i, 3 i 24.10.2015

implic/Accions
El programa d’accions es mostra com a una oportunitat de relació amb la reflexió que alimenta la pràctica artística de Cristina Lucas.
 

Dissabte 3 d’octubre, 13 h.
Aproximació a l’exposició a càrrec de la periodista i historiadora Sílvia Marimon. Amb un format de visita guiada ens proposa altres maneres d’interpretar el treball de l’artista.
Planta baixa
Activitat amb entrada lliure. Aforament limitat.
 
Dissabte 24 d’octubre, 12 h.
Perfomance Pantone -500 2007, a càrrec d’estudiants d’Estudis de Performance de la Facultat de Belles Arts.
planta baixa
Activitat amb entrada lliure. Aforament limitat.Dilluns 21 de setembre, de 8 a 10 h.
Presentació del treball de Cristina Lucas a l’alumnat de l’assignatura Estudis de Performance per començar el laboratori de preparació d’una performance en el marc de la mostra.
Facultat de Belles Arts, UB (c. Adolf Florensa, 8. Barcelona).
 
Dimecres 23 de setembre, 19 h.
Conversa entre Montse Badia, crítica i comissària d’exposicions, i Cristina Lucas.
Seu de l’SCI Catalunya (c. del Carme, 95, baixos. Barcelona).
Activitat amb entrada lliure. Aforament limitat.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
El meu clàssic
LLUÍS-ANTON BAULENAS: "El Capote més màgic: L'arpa d'herba"
27.10.2015 / 19:30 h
claustre


“L’arpa d’herba”,
em va impressionar des del mateix moment de la seva lectura. Després, quan vaig dedicar-me a escriure, sempre vaig tenir aquest llibre present. Les raons són diverses. En primer lloc, el fet de demostrar que es pot fer literatura realista que, de sobte, es capgiri sense vergonya cap al realisme màgic i, alhora, no trenqui la unitat narrativa, la complementi i permeti retornar a la “normalitat” de la narració sense més problema. En segon lloc, la demostració que una novel·la relativament curta centrada amb una ambientació clarament local, el sud dels Estats Units, pot arribar a ser universal gràcies a la humanitat dels seus personatges i de la història.
 
Lluís-Anton Baulenas


També en streaming a www.artssantamonica.cat

imatge activitat
Activitat exposició
Joan Baixas. Oh là là! La marionette
en el marc de l'If Festival
28.10.2015 - 20:00 h / 08.11.2015 - 12:00 h
claustre

28.10.2015 - 20:00 h
08.11.2015 - 12:00 h
/ sessió familiar

Conferència-espectacle creada expressament per obrir el IF Festival i l'exposició que gira al voltant: Figures del desdoblament. L’espectacle Oh! la la, la marionnette reflexiona sobre la trajectòria del titellaire, la relació amb altres arts, el viatge i l'aventura o el desig del desdoblament.

imatge activitat
Activitat en col·laboració
MIRA Live Visual Arts Festival
Conferències, Concerts, Instal·lació
30 i 31.10.2015
Claustre i espai Balcó


MIRA és un festival que exhibeix les noves creacions de les arts visuals a escala internacional, generant simbiosis úniques, transmissió del coneixement i oportunitats a través de les col·laboracions entre artistes visuals i musicals.  
 
És un esdeveniment cultural que té la seva base repartida en tres àrees connectades: exhibició, divulgació i educació.
 
El Festival, promou esdeveniments a la ciutat de Barcelona, combinant espais únics i arquitectura per crear iniciatives culturals com concerts, instal·lacions, conferències i workshops; sent el fil conductor la innovació tecnològica en els diferents camps artístics aplicats
 
MIRA
promou les col·laboracions, permet la creació de nous projectes i dóna suport a relacions entre col·lectius, associacions i artistes lligats al camp de les arts visuals.
 
Els objectius de les activitats del festival MIRA a l’Arts Santa Mònica són la divulgació de la relació entre les arts visuals, la música i la tecnologia en diferents camps. Permetre descobrir, inspirar i mostrar, mitjançant concerts, instal.lacions i conferències les noves tendències i creacions d'aquesta disciplina que ha esdevingut una nova corrent artística.
 
L'Arts Santa Mònica, esdevindrà amb el MIRA un espai on el públic podrà viure una experiència sensorial genuïna.

imatge activitat
Activitat acollida
Conferències, Concerts, Instal·lació
MIRA Live Visual Arts Festival
30 i 31.10.2015
Claustre i espai Balcó


MIRA és un festival que exhibeix les noves creacions de les arts visuals a escala internacional, generant simbiosis úniques, transmissió del coneixement i oportunitats a través de les col·laboracions entre artistes visuals i musicals.  
 
És un esdeveniment cultural que té la seva base repartida en tres àrees connectades: exhibició, divulgació i educació.
 
El Festival, promou esdeveniments a la ciutat de Barcelona, combinant espais únics i arquitectura per crear iniciatives culturals com concerts, instal·lacions, conferències i workshops; sent el fil conductor la innovació tecnològica en els diferents camps artístics aplicats
 
MIRA promou les col·laboracions, permet la creació de nous projectes i dóna suport a relacions entre col·lectius, associacions i artistes lligats al camp de les arts visuals.
 
Els objectius de les activitats del festival MIRA a l’Arts Santa Mònica són la divulgació de la relació entre les arts visuals, la música i la tecnologia en diferents camps. Permetre descobrir, inspirar i mostrar, mitjançant concerts, instal.lacions i conferències les noves tendències i creacions d'aquesta disciplina que ha esdevingut una nova corrent artística.
 
L'Arts Santa Mònica, esdevindrà amb el MIRA un espai on el públic podrà viure una experiència sensorial genuïna.

imatge activitat
Activitat exposició
Figures del desdoblament. IF Barcelona
Programació d'espectacles familiars
31.10 - 13.12.2015
2a planta "La Plaça" i claustre


L’exposició Figures del Desdoblament, emmarcada en l’IF Festival, ofereix un cicle d’espectacles dedicats als més petits de la casa:
 
31.10 i 01.11.2015 / 12:00 h
Eugenio Navarro, El Patufet.
Espai "La plaça" exposició
A partir de 3 anys

Preu: 8,00€ (consultar descomptes) compra de tickets a www.ifbarcelona.cat

En Patufet és un nen molt petit. Però que molt molt petit. Tant petit que dorm en una llauna de sardines. Tant petit que es pot amagar a sota d’una col. Tant petit que els seus pares tenen por de que si va pel carrer no el vegin i... xaf!, el deixin fet un nyap.
Però en Patufet no és només molt petit... també és molt espavilat, molt valent i molt tossut.
Per això convencerà a la seva mare que el deixi anar a comprar safrà a la botiga d’en Josepet i a portar el menjar al seu pare que està treballant en el camp. Aixó sí, sempre cantant la seva cançó.
Aquest matí, al aixecar-se,en Patufet ho ha vist claríssim: avui serà un dia ple d’aventures.

*

21 i 22.11.2015 /12:00 h
Pupella-Noguès, Le miroir aux fourmis (El mirall de les formigues).
Espai "La plaça" exposició
A partir de 3 anys

Preu: 8,00€ (consultar descomptes) compra de tickets a www.ifbarcelona.cat

Un espectacle que parla, amb humor i frescor, del món que ens rodeja, marcat pel ritme del temps que va passant, de les quatre estacions, del passatge del dia a la nit, amb malicia i impertinència. L’escriptura escènica resta oberta i en suspensió posant en evidencia els efectes fulminants de la paraula i de les seves ressonàncies. Un titellaire rondinaire, un músic somniador i un manipulador de fils són els guies maliciosos de l’espectacle.
 
*
 
5 i 6.12.2015 / 12:00 h
Mercè Framis, Xarop de cargol. Poemes i cançons contra els mals dels més petits
Claustre Arts Santa Mònica
A partir de 3 anys

Preu: 8,00€ (consultar descomptes) compra de tickets a www.ifbarcelona.cat
 
La Clara és el personatge principal d’aquesta història. És una heroïna molt petita que, com a nena que és, s’ho passa molt bé quan juga amb la seva mascota (una cabreta) i amb la seva joguina (una pilota). La Clara —tot i ser molt menuda i tenir una aparença fràgil, fins i tot de joguina—, com els adults, dedica bona part del seu temps a la seva feina. La Clara és metgessa, cada matí surt de casa i condueix la seva ambulància fins a l’hospital, on atén els seus pacients.
És una doctora molt especial i amb un cor molt gran. Amb grans dosis d’amor i amb poemes i cançons fàcils de recordar —un recurs molt utilitzat per Mercè Framis en els seus espectacles infantils—, la Clara elabora, cada dia, els remeis màgics amb què guareix moltes de les afliccions que sovint comparteixen els més petits: la tristesa, la manca d’habilitat per vestir-se, la inapetència, el mal de panxa...
L’espectacle vol transmetre la idea que l’amistat i l’amor tenen propietats curatives i que tots, com la Clara, podem ser metges dels nostres familiars, amics i companys.
 
*
 
12 i 13.12.2015 / 12:00 h
Pea Green Boat, The shoe tree (L'arbre de les sabates).
Espai "La plaça" exposició
A partir de 3 anys

Preu: 8,00€ (consultar descomptes) compra de tickets a www.ifbarcelona.cat

En Tim no pot trobar la seva sabata esquerra enlloc. La busca a tot arreu, fins que el Sr. Grey li diu que probablement la pot trobar en un arbre de les sabates. Tim segueix les instruccions de l’home i surt a la recerca de la sabata. Quan finalment troba l'arbre de les sabates, s'adona que és un arbre molt especial. L'arbre de les sabates pot concedir-li uns desitjos! En Tim demana que li torni la seva sabata, un coet i al seu amic en Tom. L’arbre li concedeix els 3 desitjos, i quan en Tim troba el seu amic en Tom, descobreix que ell també acaba de perdre la sabata perquè la marea li ha pres. En Tim és molt feliç de poder portar en Tom a l'arbre de les sabates on està convençut que en Tom trobarà les seves sabates.

ARTS SANTA MÒNICA | Activitats